Espectrometría de Masas

 

Datos de contacto:

Manuel Marcos - Nieves Atanes

986 81 38 84

Este enderezo de correo está a ser protexido dos robots de correo lixo. Precisa activar o JavaScript para velo.

 

A unidade de Espectrometría de Masas comprende:

 

A espectrometría de masas é unha técnica analítica baseada na química dos iones en estado gaseoso. Como en moitas outras técnicas de análises o propósito básico dun espectrómetro de masas é converter a mostra en produtos medibles que indiquen a estrutura da molécula orixinal. Neste caso os produtos formados son iones gaseosos cuxas masas e abundancias relativas constitúen o espectro de masas. Como se pode deducir da breve descrición anterior a técnica tería, en principio, o inconveniente de ser de carácter destrutivo, aínda que dada a gran sensibilidade dos detectores utilizados unha mostra de 1 mg é normalmente suficiente para proporcionar a masa molecular dun composto, fornecendo ademais información estrutural e cuantitativa.


A adaptación da espectrometría de masas cunha técnica cromatográfica (especialmente a cromatografía de gases) data da década dos anos 70. Esta adaptación revolucionou a análise de mesturas complexas de compostos orgánicos por causa de que une as características de alto poder de resolución que lle dá a cromatografía de gases coa da alta sensibilidade que lle dá o espectrómetro de masas adaptado. O desenvolvemento das columnas capilares producido nos anos 80 incrementou aínda máis a capacidade de resolución da cromatografía de gases e como consecuencia a cromatografía de gases-masas (GC-MS) converteuse no método máis poderoso para a identificación e cuantificación de moléculas orgánicas relativamente apolares.


Comenzando en la década de 1980 y en mayor medida en la de 1990 la E.M. ha jugado un papel cada vez más importante en las ciencias biológicas, porque se desarrollaron dos nuevos métodos de ionización: Electrospray (ESI) y matrix assisted laser desorption/ionization (MALDI). Que permiten medir las masas moleculares de proteínas, oligosacaridos y DNA.

 

Web desarrollada por Linckia